2018-2019 Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları ve Kayıt Yenilemeler

SULTANDAĞI  MESLEK YÜKSEKOKULU  ÖĞRENCİLERİNE  DUYURU

2018/2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğretimine 04 Şubat 2019 Pazartesi günü başlanacaktır.

Ders kayıtlarımız internet üzerinden 04 Şubat-10 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarih ve saatten sonra kesinlikle uzatma olmayacaktır.

1-Yönetmeliğimize göre öğrenciler her yarıyıl başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.

2-İkinci öğretim öğrencileri, başka bir Üniversitede daha aktif kaydı olan öğrenciler ve normal süresinde mezun olamayan normal öğretim öğrencilerinin kayıt yenileyebilmeleri için öğrencilerin katkı payı taksitlerini yatırması gerekir. Taksitini yatırmayan öğrencilerin kayıtları yenilenemez.

3-Öğrenciler kayıtlarını internet üzerinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile  Öğrenci Bilgi Sistemlerine (OBİS) erişerek (http://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci) internet adresinden yapacaklardır İnternet ortamında ders kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, ders kayıtlarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt yenileme işleminden tamamen öğrenci sorumludur.

4- Öğrenciler, öncelikle daha önce alıp başarısız olduğu dersleri almak şartıyla, genel not ortalaması 1.75’in altında ise en fazla 30 AKTS, 1.75 ve üzerinde ise en fazla 45 AKTS kredisi derse kayıt yaptırabilir.

5- Öğrenciler “öğrenci katkı payı” taksitini Vakıfbank Şubelerine (08.02.2019) Cuma günü Mesai bitimine kadar) ve Vakıfbank ATM’lerinden yapılabilecektir.

6-Derslere devam zorunludur. Öğrencilerin teorik derslere %70, uygulamalara %80’den az olmamak şartı ile devamları zorunludur. Bu şartlardan herhangi birini sağlamayan öğrenciler yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giremezler. Bir derse kaydolup devam şartını yerine getiren; ancak başarılı olamayan öğrenciler teorik dersleri tekrar ederken devam şartı aranmaz.

7- Ders kayıtlarını tamamladığı halde sorun olan öğrenciler 11-13 Şubat 2019 tarihleri arasında Danışmanları nezaretinde düzeltme yapabileceklerdir.

8- 11.02.2019 Pazartesi günü itibari ile 2018-2019 Bahar yarıyılı dersleri başlayacak olup, öğrencilerin derslere devam durumları kayıt altına alınacaktır.

Kayıt Yenileme Tarihlerinde Ders Kaydı Yapmayan/Yapamayan Öğrenciler:

10.02.2019 Pazar günüden sonra ders kayıt kesinlikle yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra kayıt yenileme ancak mazeretlerini belgelemeleri kaydı ile “Birim Yönetim Kurulu” nun mazeretini uygun görmesi halinde gerçekleştirilebilecektir.

**Ders kayıtlarının nasıl yapılacağına dair, Ders Kayıt Kılavuzu dokümanına ulaşmak için tıklayınız

2018/2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

SULTANDAĞI MESLEK YÜKSEKOKULU KAYIT DANIŞMANLARI LİSTESİ

PROGRAMI ÖĞR.GÖR. ADI VE SOYADI:
Bankacılık ve Sigortacılık (NÖ)  (1.Sınıf) : Öğr.Gör. Ömer Osman POYRAZ
Bankacılık ve Sigortacılık (NÖ+İÖ) (2.Sınıf) : Öğr.Gör. Hurşit Ertuğrul DERE