Programın Amacı ve Kapsamı

Günümüzde ulaşım hizmetlerinin yürütülmesinde karayolu taşımacılığının çok önemli bir yeri vardır ve karayolu taşımacığı hava yolu, deniz yolu, demir yolu taşımacılığının tamamlayıcısı konumundadır. Taşımacılık türü ne olursa olsun karayolu taşımacılığı bütün ulaşım sektörünün kalitesine etki eden son derece önemli ve vazgeçilmez bir taşımacılık türüdür.

Bölümümüzün amacı nitelikli, insan ilişkilerini yönetebilen, müşterilere değer veren, emniyetli ulaşım için gerekli olan bütün kurallara uyma konusunda motive olmuş, acil durumlarda gerekli ilk yardım ve müdahaleleri yapma becerisine sahip, sorumluluk bilinci olan ve hizmet kalitesini prensip hale getirmiş, trafik psikolojisi eğitimi almış otobüs kaptanları yetiştirmektir.

Tanıtım ve İstihdam

Yüksekokulumuz bünyesinde yer alan Otobüs Kaptanlığı Programı 2010-2011 Eğitim – Öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Bölüm Kontenjanımız 20 kişidir. Bölümümüz 3 (Üç) Öğretim elemanı ile eğitim öğretime devam etmektedir. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan özel ve kamu işletmelerinde istihdam edilmektedirler.

Özellikle AB standartları bu alanda yetişmiş nitelikli personel ihtiyacını zorlayacağı değerlendirilmektedir. Bundan dolayı bölümü başarıyla bitiren kaptan adaylarının iş bulma sorunu bulunmamaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) İle Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

Otobüs Kaptanlığı ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde;

Seyahat işletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Turizm İşletmeciliği bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.

16 Şubat 2016, Salı 12637 kez görüntülendi